Stampen, vad är det?

När man exempelvis frågar personer på stan om vad det vet kring stampen och om de har någon aning om vad det är, är det många som skakar på huvudet. Dock är det många som erkänner att de har hört namnet förut, men att dem inte riktigt kan sätta fingret på vad det är. Det är allt fler folk som inte har någon aning om vad det är i Stockholmsområdet och ännu mindre i norra delarna av Sverige, än vad det är i västra Götaland. Det tyder på att stampen inte är speciellt känt och en av anledningarna till Varför vi tar upp detta.

Stampen är alltså ett bolag i Stampengruppen, som även kallas stampen koncernen. Stampen AB är inte bara ett bolag utan det är ett moderbolag inom koncernen vilket inbär att det var det bolaget som startade upp hela gruppen och är alltså grunden till stampen idag. Gruppen är faktiskt en av hela avlånga Sveriges största mediekoncerner. Dem konkurrerar med bolag som Aftonbladet, Expressen, Dagens Nyheter, Metro och liknande. Som du läste tidigare så är stampen koncernen inte ett bolag utan det är flera bolag som tillsammans bildar en grupp med Stampen AB högst upp. Stampen specialiserar sig på två affärsområden som båda två handlar om media och pressen, vilket den först är Stampen Media och den andra är Stampen Tryck & distribution. I och med att Stampen konkurrerar med stora tidningar runt om i landet så har dem ju såklart en egen tidning, vilket är Göteborgs-Posten som även kalls GP, framförallt av göteborgarna själva. Dock har dem inte bara Göteborgs-Posten, utan dem har även 13 andra tidningar utöver den största tidningen GP. Summa kardemumma hittills så är Stampen en koncern som fokuserar på media samt Tryck & distribution och har 14 aktiva tidningar. Utöver 14 tidningar så jobbar Stampen med några verksamheter mer, eftersom tidningarna endast ingår i Stampens Tryck & distributions del. Dem har även digitala mötesplatser vilket innefattar appar och hemsidor, det vill säga allt som går via nätet. Det kan vara appar som ger nyheter, med andra ord en tidning i mobilen. Det kan även vara forum för diskussioner och annat som har med media och Stampen att göra. Detta är en del av Stampen Koncernen som har utvecklats mycket på senaste tiden. Sedan har dem ytterligare en del vilket är en verksamhet inom utomhusreklam. Det är med andra ord skyltar, affischer, planscher och stora reklamer som brukar sitta längst med motorvägar och på offentliga platser. Det vill säga att om man vill sätta upp och göra reklam för bolaget man jobbar för i Göteborgsregionen så måste man kontakta stampen för att kunna sätta upp sin reklam på ställen utomhus. Detta är något som dem har hållit på med ett tag.

Stampen grundades 2005 och bildades av Tidningsaktiebolaget Stampen. Styrelseordförande i Stampen idag är Peter Hjörne och Vd är Martin Alsander. Dem har sen december 2016 hela 2 237 st anställda på koncern.

Vart ligger stampen mer exakt?

Stampen ligger i Göteborg, och har sitt huvudkontor i GP-huset som ligger centralt i Göteborg.