Vilka andra tidningar finns det inom Stampen förutom Göteborgs-Posten?

Som den förhoppningsvis har framgått tydligt på vår hemsida så är Göteborgs-Posten en står del av stampen, och en del av det som startade upp koncernen. Men som vi även tidigare nämnde så finns det en hel del andra tidningar som sedan 2005 har tillhört Stampen-gruppen. Det finns 4 stycken tidningar som är lite större än dem andra, förutom Göteborgs-Posten såklart, som vi kommer ta upp idag. Det är Hallands nyheter och Hallandsposten bland annat, som för övrigt är lätta att blanda ihop. Sedan kommer vi även ta upp Bohusländstidningen samt Strömstadstidningen. Detta är alla tidningar som har sin lokala plats på västkusten som vi kallar det, vilket innefattar Västra Götaland och Bohuslän.

Hallands nyheter

Den första tidningen vi hade tänkt att berätta om är Hallands Nyheter, vilket även säger vart tidningen kommer ifrån och vilka nyheter den mestadels innefattar, det vill säga från Hallands län. Hallands län ligger mellan Göteborg Stad och Skåne skulle man kunna säga. Det inkluderar hela den sydliga västkusten förutom i Skånes län.

Hallands nyheter är 100 år äldre än Stampen koncernen, vilket säger ganska mycket om hur det ligger till i det hela med stampen, att det är gamla tidningar och företag inom mediebranschen som har gått ihop och skapat en ny och modern koncern med nya ögon. Med andra ord skapades Hallands Nyheter 1905. Det är en svensk dagstidning, främst för Hallands län, och förkortas till HN. För tillfället så ägs Hallands Nyheter av stampen, som sagt, men han som startade upp tidningen heter Artur Lagerihn. Tidningen kommer ut hela sex dagar i veckan, den dagen som det inte kommer ut några nyheter är på måndagen då alla journalister är lediga på söndagen. Hallands nyheter har som många andra sidor en hemsida samt en app, där man måste betala 1 kr om man vill ta del av all information. Vill man inte det så kommer man endast kunna se och läsa vissa nyheter.

Hallandsposten

Som du säkert har märkt vid det här laget så har Halland två tidningar, och den här tidningen startades faktiskt tidigare än Hallands nyheter, nämligen år 1850. Den är även mycket större än Hallands Nyheter, vilken gör den till Hallands största lokala tidning. Även den här tidningen har utgivning sex dagar i veckan, där alla journalister är lediga på söndagen så måndagen är den dagen som det inte kommer några tidningar.

Bohuslänstidningen

Tidningen Bohuslänstidningen kallas även för Bohusläningen och är givetvis till för Bohuslän. Den har funnits sedan 1878 och deras huvudkontor ligger i Uddevalla. Bohuslän ligger norr om Göteborg och även det länet ligger längst kusten. Bohusläningen rör sig främst kring mellersta och norra Bohuslän samt dem västra delarna av Dalsland.

Strömstadstidningen

Till sist och även minst har vi Strömstadstidningen som är minst av dem fyra största tidningarna efter Göteborgs-Posten. Den kommer endast ut tre dagar i veckan och det sker varannan dag förutom en gång i veckan den inte kommer ut på två dagar. Tidningen startades 1866.